unohdin eilen kirjoittaa syömisteni listan.

Se meni näin:

Aamulla kahvia, 2 leipää, kinkkua ja paprikaa.
Päivällä iso peruna, 200gr suikalelihaa, herkkusieniä, puoli desiä ranskankermaa, salaattia, kurkkua, tomaattia ja paprikaa.
Illalla 2 leipää, kinkkua, juustoa ja jälkiruoaksi 2 pikaria jäätelöä.

Pisteistä tuli yhteensä 24, vaikka 27 olisi saanut syödä.

Tänään puolestaan aamiainen oli jotakuinkin samanlainen.
Lounaaksi salattia, kanaa, valion viola salaattijuustoa, tomaattia, kurkkua, herkkusieniä ja salsaa.
Tuon annoksen yhteenlaskettu pistemäärä oli vain 5!

790773.jpg 


Illalla kahvia ja neljä kolmioleipää (täytteinä juustoa, kinkkua, kurkkua ja koska leivät oli paahdettu niin myös pieni silaus voita) ja 3 mandariinia.

Päivän yhteenlasketuiksi pisteiksi  tuli 18.

Se on ihan liian vähän, mutta aion silti jäädä siihen.
Viikonloppuna nimittäin tulee menemään pisteitä ihan liikaa ja säästän ne mielummin ennalta kuin jälkeen päin. Mahdollinen juhlanjälkeinen morkkis ei siis saa johtua pojoista vaan mielummin jostain selkeämmin moraalittomammasta syystä. ;-)

Painonvartijoiden Työkalulistassa ensimmäisenä työkaluna on näemmä Toivottu tulos.
Laihtujan tuli määritellä itselleen positiivinen ja täsmällinen tavoite.
Eli ei siis niin että en halua olla ylipainoinen tai en halua olla läski ensi talven ulkomaanmatkalla vaan niin että tahdon olla laihtua jotta
ja..
Minun jottiani pohdin.

-         luonnollisesti minä , niin kuin kai useimmat, tahtoisin olla paremman näköinen ja meidän yhteiskunnassamme läski ämmä joka vyöryy paikalle ja peittää auringon, ei ole se mitä yleisesti pidetään hyvännäköisenä. Sieluani tökkien hämmästyin kuitenkin ettei tämä kuitenkaan ollut minulle kovin tärkeä syy. Pelkän ulkonäön vuoksi en taitaisi montakaan herkkua jättää väliin.

-         sen sijaan tärkeämpi on se että tahtoisin jaksaa ja kyetä liikkumaan enemmän kuin nykyisellään. Lenkkeily tai jokin sellainen ei minua kiehdo tippaakaan, mutta rakastan uimista ja ennen kaikkea tahtoisin jaksaa väsymättä kiertää taidenäyttelyt, kirpparit, bileet jne.

-         kolmas jotta olisi sitten seksi. Kokemuksesta tiedän että seksi on parempaa kun kunto on parempi. Ja tässä onkin kaksi vahvaa mielihyvää vastakkain. Seksi taitaa kuitenkin voittaa suklaan. Muistaakseni.

-         neljäs jottani on epävarma. Pohdin mielessäni mahdollista iltatähteä. Hyviä syitä puolesta ja vastaan löytyy yllin kyllin enkä vielä tiedä mitkä niistä tulen lopulta myöntämään päteviksi ja mitkä pätemättömiksi.  Jos sellaisen päädyn kuitenkin haluamaan tahdon olla paljon hoikemmassa kunnossa siinä vaiheessa kun solut kohtaavat ja elämä alkaa. Näin voidakseni nauttia raskaudesta hyvässä kunnossa ja ennen kaikkea jaksaakseni hyvin hoitaa sen mitä raskaudesta säällisen ajan päästä seuraa.

Listan perään piti vielä panna se, miten aikoo tavoitteisiinsa päästä ja toisaalta se, mistä EI ole halukas luopumaan.

Minä toivon pääseväni muuttamalla pysyvästi syömis- ja liikkumistottumuksiani. Toisaalta nuo jo itsessään ovat tavoitteita? Eli meniköhän vastaukseni metsään...?
Sen kuitenkin tiedän mistä en ole halukas luopumaan.
Niitä ovat:
- isot hyvät päivälliset perheen ja ystävien kanssa aina silloin tällöin.
- satunnaisista leffailloista kotona naposteltavineen (ja hyvän seuran kanssa nekin).
- ja vielä satunnaisemmista, mutat sitäkin kosteammista ravintolailloista ystävien kanssa.